Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
      Reisebrev søndag 27. juni
      Reisebrev mandag 28. juni
      Reisebrev tirsdag 29. juni
      Reisebrev onsdag 30. juni
      Reisebrev torsdag 1. juli
      Reisebrev fredag 2. juli
      Reisebrev lørdag 3. juli
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 106 366

 

 

Reisebrev mandag 28. juni

Dagen i dag har for det meste gått med på å sitte på bussen, og det medførte et høyt forbruk av film for dem som ikke sov. Klokken ni satt vi på bussen, og kjørte etappevis nedover Tyskland og Østerrike, før vi ankom hotell Bernhard litt over åtte på kvelden.

Vi begynte dagen med en stor, innholdsrik hotellfrokost på Hotel Sudermühlen, og alle spiste godt før vi gikk ut i det fantastiske været. Ved start i Tyskland var det rundt 20 grader og stekende sol, og i løpet av dagen har termometeret vist hele 30 grader.

Inne i bussen er det kraftig luftkjølingsanlegg, tre tv-skjermer, og kjøleskap med drikke til salgs, så varmen var ikke merkbar den tiden vi brukte på å forflytte oss på Autobahn. Men når vi så skulle ut av bussen på en av Tysklands store, velholdte rasteplasser, møtte varmen oss som en vegg, og det var en del som lengtet tilbake til bussetene etter pause, for der var det jo kaldt og behagelig.

Rasteplassene i Tyskland var (ved unntak av varmen) overraskende behagelige stoppesteder. De var ikke bare en ekstra stor lomme ved siden av veien, med utedoer og kanskje noen benker, slik som hjemme, men hadde både kiosk og toaletter. Mange ble litt snurt da de fant ut at man måtte betale 50 cent for å bruke toalettene, men pengene fikk man tilbake i form av en tilgodelapp, og toalettene hadde en helt annen standard enn norske rasteplass-utedoer. Automatikken utløste et par forbausete skrik hos de korpsmedlemmene som ikke har vært på busstur nedover i Europa tidligere.

Etter hvert rast var det opprop; vi ville jo nødig glemme igjen noen langs veien i Tyskland. Noe vi har lært i dag er at alle er flinke til å innfinne seg til riktig tid, og det var kø for å komme inn i bussen igjen, gjerne fem minutter før vi skulle være på plass. Tre filmer ble sett i løpet av de fire etappene vi kjørte i dag, og det hadde nok blitt sett en til om de voksne ikke hadde bestemt at første etappe, den skulle være film-fri. Lunsj spiste vi på en av rasteplassene på veien, og mye peking måtte til før alle fikk noenlunde det de ønsket. Språk er ikke alltid like nødvendig.

Vi ankom hotellet i Østerrike i åttetiden, og da ventet romfordelingen. I tillegg ventet det fire paradetrommegutter utenfor hotellet da vi ankom. De hadde vært der siden totiden, og satt på rekke og rad for å ta imot oss da vi kjørte inn ved hotellet. Middagen var nok kjærkommen for de fleste, man blir sulten av å sitte stille også. Schnitzel stod på menyen, og vi antar at det kan bli en del flere måltider med lignende mat på denne turen, det husker vi fra forrige Østerrike-tur (de av oss som deltok).

De første som la seg skulle være i seng til klokken elleve, mens den eldste puljen og de voksne ikke trengte å være i seng før midnatt. Vi hadde da en time til rådighet, og visste at det i nærheten av Hotellet ligger en innsjø. Etter en lang og varm dag med mye stillesitting var det én ting som fristet, og de fem eldste jentene, og de to dirigentene bega seg ut på ekspedisjon for å finne en badestrand.

Det ble en del famling og snubling i mørket, og et par stopp ved vanskelige porter, før vi fant frem til vannet, men ordet ”Verboden” fikk oss til å bevege oss videre bortover. Det viste seg at stien vi bevegde oss langs også var forbudt område. Til slutt fant vi en badebrygge som kanskje tilhørte hotellet vi bor på; bading ble det uansett.

Nå venter den første hele dagen hvor vi ikke er på reise, og de fleste har lagt seg allerede. I morgen skal dorfen utforskes, og kanskje vi til og med finner ut om vi hadde lov til å bade der vi var i kveld.

Med hilsen fra en lykkelig gjeng her i Walchsee, som ikke helt vet hvor behagelig oppmarsj i varme og sol vil bli i morgen. Morsomt blir det nok uansett.