Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
      Reisebrev søndag 27. juni
      Reisebrev mandag 28. juni
      Reisebrev tirsdag 29. juni
      Reisebrev onsdag 30. juni
      Reisebrev torsdag 1. juli
      Reisebrev fredag 2. juli
      Reisebrev lørdag 3. juli
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 093 383

 

 

Reisebrev tirsdag 29. juni

I dag har vi hatt den første hele dagen i Østerrike, og 30 grader (minst!) i luften, i tillegg til stekende sol har vært både positivt og irriterende.

Nå begynner klokken å nærme seg 23 her i Østerrike, og solen gikk ned for noen timer siden. Den var derimot veldig tidlig oppe, og bidro til å vekke oss, sammen med mye biltrafikk utenfor hotellet, og litt for tidlige klokkeslag fra kirken i Walchsee. De fleste snudde seg vel rundt og sov videre, men alle (med unntak av dirigenten og en syvsover av en klarinettist) var ferdige med frokosten til klokken ti.

Etter frokost, med mye mat og hyggelig hotellpersonell, fikk vi formiddagen til disposisjon. Blant attraksjonene her i Walchsee er en minigolfbane med rimelige priser, en god del kyr i en innhegning, en Spar-butikk som ligger like ved hotellet, en del andre hotell, turistbutikker og den flotte innsjøen. Det som trakk mest for de fleste, særlig etter noen timer i varmen, var nok innsjøen. To euro kostet det for barna å bade fra den fine bryggen til nabohotellet, og 16 kroner for noe så deilig var det virkelig verdt.

Stupetårn (som heldigvis var stengt), pedalbåter, ender, svaner, STORE ferskvannsfisk og en vanntemperatur på mellom 20,5 og 22 grader (det stod opplyst på et skilt ved stupetårnet) gjorde at timene ved innsjøen gikk raskt forbi. De fleste av ungene var raskt ute i vannet, mens de foreldrene vi har med på tur ikke er like tøffe som oss. Med lokking og luring (og litt forsiktig puffing når de voksne ikke så) fikk man lurt alle ut i vannet, og jeg tror ikke noen led noen nød, i så fall var solen høyst tilstedeværende for å varme kalde svømmere.

Formiddagstimene forsvant fort, og lunsjen ble servert på en restaurant i samme gate som hotellet klokken ett. Kyllingnuggets (ja, de er glade i panert mat her nede), pommes frites, og så is til dessert gled ned, og vi forberedte oss på dagens oppmarsj. I dag har det ikke vært mye spilling, men for å markere oss litt i dorfen, og vise at vi er her, skulle vi marsjere en liten runde i nabolaget. Samtidig var det nok noen som sårt trengte litt oppfrisking av kunsten å marsjere, det er jo lenge siden 17. mai nå.

Forberedelsene til oppmarsj tok kanskje litt lenger tid en vanlig. De voksne hadde heldigvis gått med på å la oss marsjere uten jakker i dag, og da måtte belter, hatter, epåletter (på aspirant/junior, ikke på de hovedkorpsmedlemmene som ikke hadde levert dem inn enda …), slips og sko være på plass for å gi det rette uniformspreget. Kampen om å få alle til å stappe skjorten ned i buksene tok jo også litt tid, i tillegg til at instrumentene hadde ligget under den varme bussen, og var ganske så ustemte da vi pakket dem opp.

En runde i nabolaget ble det uansett, og det var ikke det verste vi har prestert. Det som gjorde det annerledes enn en vanlig marsjøvelse i Norge var nok varmen, for det var her solen ble irriterende for de fleste. Drilljentene (som heldigvis har droppet de røde pologenserne) fikk lov til å ta av seg hattene, mens paradetrommeguttene ikke fikk ønsket sitt om å marsjere i bar overkropp oppfylt. Resten av oss hang med som best vi kunne, og var lykkeligst når det kom en kald husvegg eller en skyggefull flekk langs ruten. Alle overlevde varmen, og de fleste har nok enda ikke fått med seg at morgendagen byr på lignende opplevelser, bare mer langvarige og i større mengder. I morgen går det nok ned noen liter vann.

Etter oppmarsjen fikk vi valget mellom å være med til sommer-rodelbanen i dalen, eller ta opp igjen badingen fra i dag morges. Omtrent halvparten ble med på sommer-rodel, som er en akebakke til sommerbruk, med metallrenner og kjelker med hjul. Farten på disse kjelkene kan bli ganske høy, og de yngste var velkomne til å dele med oss litt eldre. Både koseturer med kraftig bremsing i de verste svingene og fantastiske race ble muliggjort av de to parallelle løypene, og alle som var med på utflukten virket veldig fornøyde. Ikke var det varmt heller, den kalde skrekken som kom over oss i den skranglete skiheisen vi tok til toppen av bakken, veide opp for den varme oppmarsjen tidligere på dagen. Lykken for aspirantene og juniorene var da Lena, de minstes dirigent, suste nedover banen så krøllene rettet seg ut. |


En time varte moroa, før bussen gikk tilbake og det var mulighet til bading for oss også, før middag og siden kanskje litt mer bading klokken 18. Det var ikke alle som forstod at maten med det merkelige utseendet og enda merkeligere navnet var schnitzelen de hadde bestilt i går. Den første tallerkenen tok et par runder før de som hadde bestilt det tok mot til seg og svarte ”ja” på spørsmålet om det var det de virkelig skulle spise.

Til sist må det nevnes at vi i dag har sett og hørt et ekte Tyrolerkorps, som spiller HVER TIRSDAG hele sommeren, i den dekorerte musikkpaviljongen i dorfen. De stilte i tradisjonelle tyrolerdrakter og spilte både skikkelig ”ompa”-musikk og andre stykker. I tillegg hadde de med seg snaps-jenter, som gikk rundt i kjoler og hadde drikkeglass og en tønne ”voksen-juice” i beltet.

Nå takker jeg for meg, og hilser fra en sliten, lykkelig gjeng her på rommet til de eldste jentene; Thea (tidenes reisebrevforfatter), Caroline, Helene og Unn. Eller, eldste og eldste, det var nok vi som løp ivrigst bort til tyrolerkorpset for å høre på ”konkurrentene”.

 
Sykkelbåt på innsjøen var populært.
Sykkelbåt på innsjøen var populært.
Oppmarsj i Walchsee
Oppmarsj i Walchsee
Det lokale korpset har konsert i paviljongen hver tirsdag.
Det lokale korpset har konsert i paviljongen hver tirsdag.
To korpsmedlemmer og den alltid blide bussjåføren Lauritz på konsert
To korpsmedlemmer og den alltid blide bussjåføren Lauritz på konsert

Lunsj i Walchsee