Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
      Reisebrev søndag 27. juni
      Reisebrev mandag 28. juni
      Reisebrev tirsdag 29. juni
      Reisebrev onsdag 30. juni
      Reisebrev torsdag 1. juli
      Reisebrev fredag 2. juli
      Reisebrev lørdag 3. juli
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 106 351

 

 

Reisebrev torsdag 1. juli

Nå nærmer oppholdet i Østerrike seg slutten, og vi har avsluttet med en fantastisk konsert i den lokale musikkpaviljongen. De skogkledde fjellene, innsjøen, og paviljongen som på innsiden var malt med landskapsmotiver fra det samme landskapet, dannet et fint bakteppe for strålende musikalske fremføringer. Dessuten var dette dagen vi besøkte Italia, og både små og store innkjøp ble gjort før vi mesket oss med pizza, pasta og iskrem.

Etter en sen kveld i går fulgte en veldig tidlig morgen. 08.45 var det avreise for dem som skulle til Italia, og på den to timer lange reisen fra Walchsee, gjennom Brennerpasset og til den lille italienske byen Vipiteno, var det nok noen som så sitt snitt til å lukke øynene noen minutter. Noe som må nevnes når det gjelder bussreisen er at korpslederne virkelig stoler på oss nå; de har sluttet å ta opprop for hver gang vi forlater et sted, og krysser bare fingrene for at vi ikke glemmer igjen noen.

På veien til Italia skrudde vi av skjermene, og beundret i stedet det fantastiske landskapet og de nydelige bygningene i området. Omtrent annenhver bygning vi passerte hadde en andreetasje som var større enn førsteetasjen, og utskjæringer på gelendre og vindusskodder. Den første timen av turen gikk raskt og greit, men da vi nærmet oss grensen til Italia hadde det skjedd en stygg ulykke med en trailer i motsatt felt, så trafikken gikk veldig tregt i begge retninger. Omtrent klokken 11 var vi fremme i Vipiteno, og fikk bevege oss fritt i byen frem til kvart på tre.

Byen hadde bare én lang handlegate, så muligheten for å miste noen var minimal. Små turistbutikker, lekebutikker, nipsbutikker, klesbutikker, en hatteforetning, og små restauranter og kafeer med spisekartet på både tysk/østerrisk og italiensk lå på begge sier (og midt i gaten), og bød på nok av muligheter til å gi euroen bein å gå på.

Som da vi besøkte Zell am See i går solgte lekebutikkene legofigurer i pakker på én og én, uten at man fikk se akkurat hvilken man kjøpte. Bytting av figurene har foregått omtrent på italiensk mafia-vis, med bestikkelser, og alliansebygging. De voksne kjøpte seg vesker, fingerbøl og andre suvenirer, og vi nøt alle en fin dag i solen og varmen.

Da det nærmet seg lunsjtid begynte jakten på et sted å spise, og gjerne et der man kunne unngå panert mat og pommes frites, som har stått på menyen de fleste dagene her nede. Gruppen min tok sjansen på å følge skiltene til et spisested inne i et smug, og forstod at i hadde valgt rett da vi fant Tommy og Lauritz på et bord der inne, for de har vært i traktene før. Det var flere spisesteder langs handlegaten, og om jeg har forstått dem riktig landet de fleste på pizza når det kom til hva de ønsket å spise. I en slik by på grensen mellom to land blander jo kulturene seg, og hos de fleste restaurantene ble kulturmiksen ”tyroler-pizza” solgt.

Etter hjemreise klokken tre ventet middag på hotellet i sekstiden, og Tommy hadde lovet å spandere en brus på alle dem som var tidlig ute: det fortjente vi etter å ha vært veldig stille i går kveld da vi kom hjem så sent. I dag var det heldigvis bare én rett og en enkel, drinkaktig dessert, så de har nok forstått at fire retters middag til et turfølge med urolige barn ikke er det beste.
Turistkontoret i byen har hele uken opplyst om at ”en skolemusikkgruppe fra Slemmestad” (jeg husker ikke den tyske stavemåten, de hadde to forskjellige måter å skrive det på) skulle spille i musikkpaviljongen klokken 20 i kveld. Vi tok på oss uniformene for siste gang denne turen, og satte opp stoler, notestativ og konsertnoter i paviljongen før vi stilte opp til marsj ved hotellet. Det ble bare en liten runde og tre marsjer på oss før vi var fremme, og vi satte oss på plass og gjentok programmet fra i går. De flotte drilljentene fikk vist seg både på marsjene og på månemannen-arrarngementet vårt, og aspirant- og juniorkorpset var minst like flinke som i går. Også hovedkorpset fikk vist seg fra sin beste side, og vi dro som vanlig litt til på den siste konserten før velfortjent sommerferie (husk å øve, alle sammen). Noen av notene ble spilt for siste gang i denne omgangen, og vissheten om det får alle til å skjerpe seg litt for å få en fin avslutning på sesongen.

Og avslutningen ble fin, så fin at de fleste tok seg et velfortjent siste bad i innsjøen ved hotellet. Vi ignorerte mygg og kulde og hoppet ut i det kjølige vannet (minst tjue grader, men kjølig i forhold til lufttemperaturen). Bading ble det også på de som ikke orket å dra til Italia i dag, men det var ikke så mange av dem.

Noen av drilljentene hadde i dag vært flinke å skrive postkort til de der hjemme. De var også flinke til å finne en postkasse å poste dem i. Men etterpå ble de litt usikre på om de hadde puttet dem i riktig kasse. Det viste seg at de hadde puttet dem i brevsprekken til banken. Så i morgen blir det en tur til banken for å ordne opp.

I morgen venter hjemreisen halv ni, og nå høres frenetiske pakkelyder fra rommene rundt oss, forhåpentligvis er det ingen som glemmer noe. Det viktigste får vi jo med oss uansett; gode minner, og instrumentene, som allerede har blitt lagt i bussen.

En siste hilsen fra Østerrike, hvor vi har mottatt tur-medaljer i Østerriske farger (sier Tommy, da får man tro på ham), og kvier oss for å forlate dette flotte området.
 
Handletur til Vipiteno
Handletur til Vipiteno
Flere små og store på handletur
Flere små og store på handletur
Tidlig opp og sent i seng. Mange slitne etter Italiatur.
Tidlig opp og sent i seng. Mange slitne etter Italiatur.
Hele gjengen etter turens siste konsert, med eller uten uniform...
Hele gjengen etter turens siste konsert, med eller uten uniform...