Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
      Reisebrev søndag 27. juni
      Reisebrev mandag 28. juni
      Reisebrev tirsdag 29. juni
      Reisebrev onsdag 30. juni
      Reisebrev torsdag 1. juli
      Reisebrev fredag 2. juli
      Reisebrev lørdag 3. juli
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 120 264

 

 

Reisebrev fredag 2. juli

Dette hotellet hadde påstått et trådløst nettverk, men passordet vi fikk viste seg ikke å funke. Så da må man klare seg uten våre dagers ”sosiale medier”; men hva gjør vel det, når man har det så sosialt og gøy som vi har det?

....men etter hvert kom vi oss nok en gang på nett.

Denne dagen har foregått omtrent som den første reisedagen vår, bare uten båtreisen og i motsatt retning. Vi kjørte også litt kortere i dag, fordi vi uansett må ta en sen båt i morgen, og da får litt lenger tid å kjøre på. Bussreisene er overraskende behagelige, og det virker ikke som om folk går lei. Det verste (og det er ikke SÅ ille) er å gå ut av bussen og få 30 graders varme som en vegg mot ansiktet. Det har til og med vært oppe i 36 grader i dag, det kunne vi se på termometeret på bussen. Ikke at vi klager, vi vil nødig komme hjem til norsk sommer med regn og 15 grader om vi klager på varmen her.

På turen har vi sett tyske vinranker, bindingsverkshus nok for et halvt liv, jorder, en kornsirkel (!), stilige biler (som de fleste guttene og noen av jentene ropte ut navnene på), X antall singelkledde (eventuelt iført helsetrøye) trailersjåfører, og en god dose film. Jeg har vært turens Tommy-utnevnte (han sa det, ikke jeg) filmsjef hele veien, og vi prøver å se noe for alle og enhver, uten at det blir for mye blod og vold, eller for mange prinsesser. I morgen skal vi vel se de siste av filmene, og der er det mye ymse, men slik som det ropes etter film bør de ikke klage.

Det er ikke så mye å si om dagen, men den har absolutt vært bra. Vi sa farvel til Natalie og Claudia, Ylva og familien, og Caroline og Jørgen før vi forlot Østerrike, de skal alle videre på ferie, og noen av dem sto oppstilte for å vinke oss vel av gårde. Ingunn forlot oss i nærheten av München, slik at hun kunne ta et fly og rekke hjem til Norge før hun skal være instruktør på et av NMF sine sommerkurs. For dem som ikke får nok av korps gjennom korpsturene er disse kursene en flott anledning til å glede spillegleden med nye mennesker på ens egen alder (ikke at jeg driver reklame, altså, jeg skal jo bare på to av kursene selv i sommer).

Lunsjen inntok vi på en av Autobahns mange veikroer, hvor man kunne velge mellom sjømat (som de voksne merkelig nok likte), og normal, spiselig mat fra Burger King. De fleste av oss under 30 endte opp med hamburger, og det virker ikke som noen har gått lei av pommes frites enda, selv om det har blitt det omtrent fem av dagene denne turen, som følge til schnitzel. Køen foran Burger King ble følgeling lang, og mannen som stod alene i kassa ble synlig mer og mer stresset etter hvert som han mottok bestillinger på merkelig tysk og ustø engelsk.

De andre pausene ble det også spist litt, for Tyskland byr på en del godteri fra kjente merker som er vanskelig å få tak i hjemme, og det er alltid gøy å prøve nye Kinder-sjokolader eller Haribo-godteri. E-stoffene har gått ned på ferden, men det er ingen som har tømt lommeboken for å kjøpe godteri, eller spist seg kvalm på denne turen. Slikt har vi derimot sett på tidligere turer, så denne går etter forholdene bra. Det gjenstår enda å se hva som går ned på båten i morgen, men da er nok alle så trøtte at de klarer seg uten å tygge på noe.

Vi ankom hotellet i sekstiden i dag, og fikk oss en time til rådighet i det lille bassenget her. Det å få et tjuetalls barn som har sittet på buss siden halv ni til å roe seg i bassenget krevde innsats fra flere av de voksne, men det var ingen som skadet seg i dag, og det er det viktigste. Middagen ventet med suppe, buffé og merkelige, kunstig fargete desserter man kunne velge fritt fra. Det var ingen som riktig klarte å sette ord på hva den syregrønne geleen smakte, eller om det var godt.

Etter middag var det mulighet til å bowle, men bowlingbanen viste seg å være noe helt annet enn vi er vant med hjemmefra, så de fleste endte opp i bassenget på nytt. Helt frem til klokken 10 kunne vi bade, og aspirantene og juniorene måtte forlate bassenget 40 minutter før det, slik at de eldste kunne boltre seg litt. De klagde litt over å måtte forlate vannet, men vann har det jo blitt nok av på denne turen, i forhold til tidligere turer. Vi større ble kanskje litt yngre med én gang vi var alene i vannet, og de fleste er nok passe slitne nå. Det er bra med tanke på morgendagen, for bussturen går så mye fortere om man sover litt.

I morgen venter den siste reisedagen vår (pluss de få timene på søndags morgen), og det skal nok bli både trist og godt å avslutte turen. Det er både morsomt og slitsomt å farte så mye rundt, og å spille i varmen, men det sosiale veier opp for alt som kunne vært negativt. På slike turer knyttes det bånd mellom de forskjellige avdelingene i korpset, så vel som mellom aldersgruppene, og det kan nok bli mer behagelig for juniorene å bli med i hovedkorpset fra høsten av nå når de kjenner oss.

Da takker jeg for meg for denne gang, det kommer vel kanskje et brev fra båten i morgen også. Jeg håper alle kommer for å møte oss når vi kommer hjem søndag morgen, for å hente de (mest sannsynlig) utslitte barna deres (sier det nå, om jeg ikke husker det i morgen).

Med hilsen fra Tyskland, hvor vi sitter på Lenas rom og ser på tysk-dubbete, amerikanske programmer.

 
God tur hjemmover sier de som fortsetter ferien videre sydover.
God tur hjemmover sier de som fortsetter ferien videre sydover.
Med 36 grader i lufta lengtet vi inn i den svale bussen igjen.
Med 36 grader i lufta lengtet vi inn i den svale bussen igjen.
Kl. 18 kom vi til hotell Rennschuh
Kl. 18 kom vi til hotell Rennschuh
Selv om det var fryktelig varmt fikk vi servert god middag på restauranten ved siden av hotellet.
Selv om det var fryktelig varmt fikk vi servert god middag på restauranten ved siden av hotellet.