Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
      Reisebrev søndag 27. juni
      Reisebrev mandag 28. juni
      Reisebrev tirsdag 29. juni
      Reisebrev onsdag 30. juni
      Reisebrev torsdag 1. juli
      Reisebrev fredag 2. juli
      Reisebrev lørdag 3. juli
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 093 388

 

 

Reisebrev lørdag 3. juli

Nå sitter vi på båten fra Hirtshals til Larvik, og samler krefter før den aller siste etappen i buss tidig, tidlig i morgen. Til høyre for meg sitter Fredrik stram og dresskledd, og til venstre ligger Vibeke halvt sammenkrøket på en benk. Lenger til høyre for meg har Helene og Josefine sluknet helt, gjemt under et bord og med lemmene til alle kanter.

I dag begynte vi reisen i nitiden, og Tommy startet dagen med ros og ris. Vi fikk ros for å ha vært veldig, veldig flinke og inkluderende på hele turen, og det vanket litt skjenn til noen av de eldste, som la seg litt for sent i går kveld, etter et litt for høyt inntak av energidrikk og en tanke for høyt støynivå. Utenom akkurat den episoden har det ikke skjedd mye dumt på turen; vi har ikke hatt noen alvorlige skader (insektstikk teller ikke som alvorlig, og alt som kan dekkes av et plaster kan man fort glemme igjen), vi har ikke glemt noen, og vi har ikke ødelagt noe annet enn et gjerde, som plutselig kom i veien for noen som ønsket å se det lokale korpset i Østerrike.

Men siden ingen reiser kan gå helt smertefritt traff vi på ganske kraftige køer på Autobahhn. Varmen har fått platene i veien til å flytte på seg, slik at det ble dannet glipper i veidekket, så filene måtte stenges etter tur. 36 grader og sol er jo ikke bare uvant for oss mennesker. Køene førte til færre og kortere stopp enn tidligere dager, og det gikk VELDIG lang tid mellom måltidene; hele syv og en halv time mellom lunsj og middag, fordi vi plutselig fikk litt dårlig tid til å rekke båten.

Drilljentene og siden alle trommeslagerne fikk velge hver sin film, og vi har i dag, som alle andre dager, sett noe for enhver tid. Når det ikke var film på skjermene ble det til at de som hadde en tilgjengelig tok opp en av disse håndholdte nintendo-maskinene eller noe lignende, og jeg fikk låne en jeg også. Jeg innså ganske raskt at det var fordi ALLE andre skulle ha noen å vinne over …

Det er jo ikke så mye å si om selve dagen i dag, men den har jo gått bra. Jeg overhørte noen av de voksne bli enige om at det kun var den aller første dagen som var direkte tung av reisedagene våre, nå etter en uke går 12 timer i buss som en lek, særlig når ungene holdes i aktivitet uten å bråke for mye. Så uten at dagen i seg selv bød på de mest interessante erfaringene, kan jeg jo komme med en oppsummering av dagen, med litt hjelp av junior-guttene som satt rundt meg på bussen:\, og turens aller yngste deltager, Tale:

Det beste med turen har vært (i tilfeldig rekkefølge):
Å høres skikkelig bra ut da vi spilte de to siste dagene i Østerrike
Å bade, masse, både i basseng og innsjøen
Å være i Italia
Å ake i sommerakebakken
Film på bussen
God mat
Kule, nye leker
Og is

Selv må jeg tilstå at jeg synes det aller morsomste var å se på alle da de innså at vi spilte skikkelig bra på den første skikkelige konserten, den i Saalbach.

Det verste med turen har vært (også dette i tilfeldig rekkefølge, og slik de yngste ser det):
Å marsjere i varmen den første oppmarsjen
Båtturene, etter man gikk lei av å spise eller være i taxfree-butikken
Og de aller første timene på buss, da vi hadde reist klokken 04

Altså finnes det mange flere gode oppleveleser fra denne turen enn det motsatte, og de voksne ønsker å føye til at de virkelig liker det samholdet og den inkluderingen vi viser innad i korpset. Noe av det er spesielt med korps er at vi ikke deler inn musikantene etter kjønn, alder og nivå slik som i for eksempel et idrettslag, men at alle spiller sammen etter de første årene, og at det ikke eksisterer noe b-lag eller en reservebenk.

Jeg venter selvsagt å se alle igjen på øvelsene til høsten, men får ikke ungene nok av korps med det har Norges Musikkorpsforbund (NMF) også andre tilbud. De siste dagene har vi bedrevet effektiv reklame for NMF sine kretskorps, som er åpne for musikanter i 10-årsalderen og oppover (i tre aldersgrupper), og gjennom fire årlige samlinger (hvor alle er velkomne, uansett nivå eller instrument) tilbyr deltakerne utfordringer de ikke får i skolekorpshverdagen. Særlig den mellomste gruppen er et godt tilbud; for dem fra 12-14 er det veldig deilig å bare kunne spille, uten å stilles i skyggen av de som er eldre, eller å måtte dra med seg de som nettopp har begynt.

I tillegg (tenk på det til neste år!) arrangeres NMF sommerkurs med forskjellig varighet i forhold til de forskjellige aldersgruppene. Disse kursene har tidligere vist seg som en veldig fin ”gulrot” gjennom året for dem som ikke helt vet om de vil fortsette, for med utsiktene til kurs fortsetter de et år til. Og et år til. Og helt til de innser at alt er morsomt når det kommer til korps. De aller fleste av oss som er aller eldst skal tilbringe en uke eller to på Hønefoss i år, og få litt nye, musikalske impulser og ideer vi kan ta med oss hjem.

Korps er gøy, rett og slett, og korpsturer (og sommerkurs og kretskorps for oss som deltar der) er blant høydepunktene. De som deltok på langtur for første gang fikk også med seg noen tips som kan føyes til pakkelisten nestegang; en pute til å ha i bussen er behagelig, det er mye lettere å sovne om man har med et teppe, og vann blir mindre klinete og kvalmende enn brus i lengden.

Etter denne turen gleder jeg meg virkelig til neste år. Vi har nemlig mange juniorer som nå kommer opp i hovedkorpset, og tas hjertelig imot. Om alle (selvfølgelig) fortsetter får vi en veldig fin besetning fra høsten av, noe som legger grunnlaget for mye bra musikk. Blant annet skal de eldstes ”ønskestykke” Fate of The Gods spilles, og Ingunn disker nok opp med mye annet fint til oss også. Lena venter også på nye aspiranter, og ønsker de gamle velkommen inn i juniorkorpset.

Med nye minner og erfaringer, og utsiktene til en veldig god korpssesong fra høsten av, ønsker jeg dere alle en god sommer. Og husk å øve litt da, dere …

Hilsen Thea.


 
Noen av de yngste boltrer seg på en lekeplass i en av pausene i dag.
Noen av de yngste boltrer seg på en lekeplass i en av pausene i dag.
Kaptein Kid kom og hilste på da vi spiste sen middag på båten.
Kaptein Kid kom og hilste på da vi spiste sen middag på båten.
Vi sover der det er plass
Vi sover der det er plass
Thea sitter på båten og skriver turens siste reisebrev
Thea sitter på båten og skriver turens siste reisebrev