Slemmestad Skolekorps
 • Loppemarked    • Om SSK    • Terminliste    • Medlemssider    • Historie    • Noter    • Linker    • Kontakt     • Gjestebok    • Til forsiden  

 

 

   Historie
    - Sæby
    - REISEBREV - Lagunen
15. - 17. juni 2018
    - REISEBREV - Spania
22. - 27. juni 2017
    - REISEBREV - Italia
22. -27. juni 2014
    - REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
    - REISEBREV - Østerrike
27. juni - 4. juli 2010
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 106 309

 

 

 Fakkeltog på St. Hans


REISEBREV - Bornholm
21. - 25. juni 2012
Apirantene har konsert i Joboland
 
Apirantene har konsert i Joboland
 
Hovdkorpset har konsert i Joboland
 
Hovdkorpset har konsert i Joboland
 
St. Hansaften
 
St. Hansaften
 

Med SSK på tur er en aldri sur!

Klokken 08.00 torsdag 21. juni dro Slemmestad Skolekorps avgårde på sommertur til Bornholm. Vi reiste i en minibuss med plass til 17. I tillegg til at 7 stykker satt på med Krokstad og Solberg Skolekorps, et av de andre korpsene Ingunn dirigerer.

NB! Se bilder nederst på siden.

Torsdag 21. juni

Begge puljene hadde to stopp – de på KSSK-bussen hadde to ganger tre kvarter, hvor vi stoppet på store svenske rasteplasser, med mulighet for proviantering og å få strukket litt på bena. De som reiste i minibussen til SSK, med Tore som sjåfør, var litt heldigere med stoppet sitt – på det siste stoppet deres før overfarten til Danmark fikk de muligheten til å bade, i tillegg til at det ble grillet pølser.
I sekstiden på kvelden gikk båten fra Ystad til Rønne, og det var reservert plass til hele korpset i restauranten helt fremst i fergen. Der fikk vi servert pizza, noe som var kjærkomment etter en lang busstur. Båtturen tok to timer. Fra Rønne til Hasle feriepark, der vi bor under oppholdet, tok det bare en halvtime å kjøre. 12,5 times reise, alt i alt, resulterte i en god del utslitte musikanter. Og med det inntaket noen hadde hatt av sukker på reisen, med påfølgende brått fall i blodsukkeret, er det ikke rart at de fleste sluknet så snart vi ble innkvartert på hyttene.


Fredag 22. juni

Fredag 22. stod et besøk i forlystelsesparken Joboland for tur. Etter å ha spist frokost og smurt matpakke i hyttene dro vi til parken klokken 10. Været var så-som-så, men det hindret oss ikke i å ha det morsomt. I Joboland var det både en liten dyrepark, enkelte karuseller og lignende attraksjoner, samt en liten vannpark. Badeparken åpnet ikke før like før vi skulle spille, men det ble kastet mange fristede blikk bort på vannskliene og bassengene den første halvannen timen i parken for det.
Halv ett stilte vi opp ved bussen, i blandet oppstilling med KSSK, og deres tamburmajor, Anja Fossesholm, i spissen. Vi hadde innmarsj til parken med tre andre korps, hvor vi spilte den marsjrekkefølgen vi har til felles med KSSK. Vi spilte også tre marsjer sammen med KSSK i konsertoppstilling etter innmarsjen. Til slutt spilte vi de tre festival-fellesnumrene – Fiskefantasi, Norwegian Sunset og St. Luis Blues. Vi lagde mye lyd, men med så mange medmusikanter, og litt utydelige noter, mistet mange focus på det siste nummeret, slik at Ingunn, som dirigerte oss alle, måtte sette oss inn igjen.
På grunn av dårlig vær dro vi fra parken klokken 16, i stedet for 17 slik det egentlig sto i programmet. Tilbake i Hasle ventet middag i et partytelt ved bassenget (DET ER BASSENG HER!). Kveldstimene gikk med til bading, kortspill og andre vanlige korpsturaktiviteter. Selv ble jeg angrepet av to kaniner med katanaer(samuraisverd) – nærmere bestemt Kasper og Thomas med sine nyinnkjøpte souvenirer.
Nå ser vi frem til barnegastronomisk tur og stjernemarsj!


Lørdag 23. juni
Vi har vist oss frem!

Klokken 10 dro bussene fra Hasle feriepark – vi skulle på barnegastronomisk tur på Bornholm. I dag var vi virkelig turister – 23 av de 800.000 som hver sommer besøker øya. Vi kjørte på guidet tur, med to innlagte stop (et planlagt stop måtte ut fordi vi fikk litt dårlig tid). Gudhjem, den første byen vi stoppet i, har et berømt karamellkokeri – så her ble det innkjøpt og nedgomlet adskillige karameller. Etter en liten time I Gudhjem gikk turen videre til Svaneke, en større by som bød på både sjokoladefabrikk, iskafé, lakrisfabrikk og enda et stort karamellutsalg – vi fikk omtrent halvannen time til å utforske og smake på Svaneke, før vi, mette og glade, viste oss frem i all vår prakt.
Før klokken var to hadde begge korpsene skiftet til full uniform. Og slik turskifting er en øvelse hvis vanskelighetsgrad er ukjent for den som ikke har prøvd å kneppe skjorte (riktig), feste slips, tre på seg en korpsbukse, svarte sokker og sko og feste en medaljetung uniformsjakke på seg, mens 10 andre gjør det samme i umiddelbar nærhet.
Klokken to marsjerte KSSK og SSK i samlet tropp. Aspirantene gikk bak hovedkorpsene, ledet av Tom og Jørgen fra KSSK – hvorav en nettopp har tjenestegjorti garden, mens en annen er slagerker i Strømsgodset Musikkorps, et kjent marsjkorps fra Drammen. Ferden gikk til torget i Svaneke hvor vi hadde en stående konsert for medbrakt og ukjent publikum. Særlig bra ble Soul Bossa Nova, hvor Eivind på trombone fra KSSK og vår egen Fredrik hadde hver sin lange, improviserte solo.
Notestativene, som engasjerte korpsforeldre hadde pakket opp før vi kom til torget, ble pakket ned igjen i rasende fart, og notepermer samlet sammen i store handlenett, før vi ledet et tog av glade dansker ut mot fyret i Svaneke, til deres årlige Kildefest. Etter å ha gjennomført en fryktet amerikansk vending (SSK bruker vanligvis en såkalt “engelsk” vending – alle går frem og snur seg på et gitt punkt – den amerikanske innebærer at rekkene må inn i hverandre i en gitt rekkefølge) med glans, spilte hovedkorpset og aspirantkorpset noen stillestående marsjer på skift.
Det var fryktelig varmt under uniformsjakkene – dere ser det flotte været på bildene, og som takk for spillejobben fikk vi forfriskninger i form av sodavand og æbleskiver – altså brus (det forstod dere) og en slags rare friterte bakverk, som ikke overhode inneholdt epler…
Tilbake i ferieparken ventet kyllinggryte til middag og et etterlengtet, avkjølende bad for de fleste.
I det jeg skriver dette nærmer klokken seg åtte, og vi er ikke enda ferdige med dagens spilleoppdrag – nå skal vi marsjere I front av fakkeltoget til St. Hans-feiringen i Svaneke. Hvert år er det tradisjon at et norskt skolekorps som deltar på Bornholm-festivalen marsjerer i front av dette toget, og i år tilfaller denne æren den store felleskorpset SSK+KSSK – gled dere til å se bildene!

St. Hansfeiring
Før dere får høre om hvordan søndagen gikk for seg, må vi fortelle litt om St. Hansfeiringen vi deltok på på lørdagskvelden:
Det er som sagt tradisjon for at et skolekorps fra Norge går i front av fakkeltoget ut til St. Hansfeiringen ved fyret i Svaneke (altså same sted vi tidligere samme dag spilte på Kildefesten). I år fikk KSSK+SSK lov til å lede det som tydeligvis er en stor årlig happening.
Hovedkorpset måtte selvfølgelig delta, mens aspirantene fikk velge selv – det var jo ganske sent. Bussen dro fra Hasle feriepark klokken 20, og avmarsj fra havnen i Svaneke var halv ti.
Noe som er gøy med korpsuniformer er at de aldri er 100% behagelige – selvfølgelig veies dette opp av at de ser så fantastiske ut – et eksempel: Tidligere på dagen, da vi gikk omtrent same ruta, holdt de fleste på å svette i hjel under skjortesnippene, og vi gledet oss til solen sto litt lavere på himmelen. Da vi gikk i front av fakkeltoget, ikledd akkurat det samme, var det ingen ting som fristet mer enn en varm dusj og å pakke seg godt inn i dyna. Heldigvis holder KSSK så høy fart at vi ikke rakk å fryse ordentlig.

Søndag 24. juni

Stjernemarsj:
På søndag, etter frokost på hyttene, gikk bussen til Gudhjem – stjernemarsjen stop å programmet. Dette var den eneste gangen på hele turen at Slemmestad Skolekorps marsjerte for seg selv, og ikke som en del av det store felleskorpset med Krokstad og Solberg. Vi utgjorde, med alle aspirantene og to innlånte Mayaer (Maja og May-Alice – tidligere medlemmer i KSSK, på klarinett og baryton), i underkant av 20 spillende. I front gikk Hanne-Mette med fanen, og Caroline tok på seg rollen som spillende tambur fra tredje rode. Vi marsjerte foran Krokstad og Solberg, og de to korpsene spilte annenhver gang. Marsjrekkefølgen vår var King Size – Military Medley – Dixieland Strut – Anchors Away – Gonna Fly Now. Og trass i vårt beskjedne antall låt vi fantastisk, som alltid. Marsjeringen er en annen sak. Men én ting mestrer vi i det minste bedre enn KSSK – svinger. Når det bare er fem roder er det veldig vanskelig å få slep på korpset, slik de gjør med sitt lange korps.

I det vi stilte opp til Stjernemarsjen fikk jeg ikke noteklypa mi til å stå ordentlig. Jeg forsøkte febrilsk å rette på den før vi skulle gå, og vips – der sto jeg med marsjheftet, noteklypa og selve noteklypefestet i hånden – loddingen til hornet hadde gått helt av. Etter noen håpløse forsøk på å feste marsjheftet med dobbeltsidig teip, gummi- og hårstrikk, og ren, pur vilje, resignerte jeg og bestemte meg for å prøve meg på å spille notene utenat. Men så – like før vi kunne gå, fanget en solrefleks blikket – der blinket det i bærebøylen til Herman, som gikk rett foran meg med skarptromma. Bredden på bærebøylen matchet nesten bredden på marsjheftet mitt, og etter “Tore, Tore – dobbeltteipen!” – var Herman oppgradert – ikke bare slagverker, men også bevegelig notestativ. Noen nysgjerrige (misunnelige?) blikk ble sendt fra de andre korpsene i det marsjerte inn til fellesnummeret ved havna i Gudhjem.

Halv ett var vi ferdigemarsjerte for denne gang, og fikk halvannen time til rådighet i Gudhjem før bussene dro. Iskiosken, karamellkokeriet og pannekakehuset fikk besøk av barna, mens Petter hadde én ting fore – han skulle ha fisk! Her er de nemlig svært kjente for sine røkerier, og særlig den røkte silden er en turistfavoritt. Sondre og Fredrik, som fikk gleden av å sitte ved samme bord som denne silden ble fortært ved, var skjønt enige om at karameller er hakket bedre …

Ettermiddagen sto til fri disposisjon, og selv om det regnet fikk bassenget fortsatt en del besøk. Bading og korpstur hører sammen. Noe annet som hører til er party, og festlig ble det - på grunn av regnet ble det planlagte poolpartyet i ferieparken avlyst til fordel for disco i Nordlandshallen i Allinge – og her møtte vi alle de andre korpsene som har deltatt på denne omgangen av Bornholm-festivalen til dans og vennskapelig konkurranse – luftgitarkonkurranse.

Vår representant var Herman, og han kom helt til finale, hvor han tok andreplass. Ingen pokal på ham, altså, men til gjengjeld fikk Tore (Hermans far) en svær pokal – han hadde vært en av fire dommere, og da det var dommernes tur til å vise sine ferdigheter briljerte han med publikumstekke og luftmusikalitet, til sin sønns gremmelse. “Pappa, vær så snill …”

Kvelden ble avsluttet med at alle fra Slemmestad møttes til tacomiddag, hvor vi oppsummerte turen og fikk informasjon om morgendagen/reisen hjem. Og vi er alle enige – det har vært en flott tur.


Reporter fra Slemmestad Skolekorps er Thea

Flere bilder fra turen  

Aspirantene
Aspirantene
marsjerer med Jørgen som tamburmajor
Påmelding
Påmelding
til luftgitar- konkurranse
Aspirantene
Aspirantene
koser seg med is
Aspirantene
Aspirantene
har konsert
Aspirantene
Aspirantene
hører på hovedkorpset
Nytt
Nytt
notestativ
Konsert
Konsert
i Gudhjem
Fellesnummer
Fellesnummer
i Gudhjem
SSK og KSSK
SSK og KSSK
samarbeider
En blid
En blid
musikant
Aspirant-
Aspirant-
korpsets slagverkere
Aspirantene
Aspirantene
spiller i Svaenke
På torget
På torget
i Svaenke
Aspirantene
Aspirantene
marsjerer
På vei
På vei
til festplassen
Innmarsj
Innmarsj
i Joboland
Aspirantene
Aspirantene
marsjerer i Joboland
Morsomt
Morsomt
i Joboland